Modeshow 20192019-10-02T18:29:19+00:00

Modeshow 2 november 2019

De aanmelding voor deelname aan de modeshow “Danckaerts 110 jaar – Coupe & Mode door de jaren heen” is gesloten. Wij hebben meer dan 60 inschrijvingen mogen ontvangen en het wordt dan ook aardig druk op de Catwalk.

De modeshow is een onderdeel van de jaarlijkse Technische Dag. De Technische Dag is te bezoeken via een aanmeldingsprocedure in onze webshop op deze website. Zowel leden als niet leden kunnen zich inschrijven voor de Technische Dag.

Er is ook een mogelijkheid  om alleen de modeshow te bezoeken en het toegangskaartje is via onze webshop op deze website te bestellen.

Preview 1

Video gemaakt door Anouk van de Visch.

Preview 2

Hierbij mijn inspiratie en idee voor de wedstrijd.
Ik ga een paar keer per jaar samen met mijn man naar cosplay en fantasy fairs. Hiervoor maak ik de creatie’s het liefst zelf. Dat is ook de reden dat ik een cursus patroontekenen ben gaan volgen. Op cursus hoorde ik van de modeshow dat leek mij een leuke uitdaging om weer iets nieuws te gaan ontwerpen. Je moet je laten inspireren door de Coupe & Mode. Ik heb mijn inspiratie uit de Coup&Mode van 1999 nr 5. Hierin staat een bruidsjurk met een soort vleermuis mouw deze ga ik toe passen in een jurk. De jurk word in de gothic en vampire style een style die mij zeer aanspreekt. Er zit ook een foto bij Van Morticia Adams zij is een mede inspiratie. Het word een combi van de coupe en mode en deze foto
Bijgaand ook wat foto’s omtrend mijn inspiratie en materialen die ik ga gebruiken.
Ik heb er reuze zin in en kijk uit naar de wedstrijd.

Met vriendelijke groet,
Marjolijn Keppel
Zoetermeer

Preview 3

Mijn naam is Anja Hillman en volg al enige tijd opleidingslessen bij Danckaerts. De aanstaande modeshow wordt de derde show waaraan ik meedoe. De eerste keer liepen mijn twee kinderen over de catwalk. De tweede keer, tijdens de La belle epoque show, liep ik in een herenpak, geinspireerd op die periode. 18 van mijn leerlingen (jongeren) liepen tijdens de Pierre Cardin show. En nu ga ik zelf weer lopen. Het thema: Coupe & Mode door de jaren heen, vind ik geweldig!
Voorafgaand aan een brainstorm sessie bij mijn lerares heeft Marga ter Schegget op een inspirerende wijze verteld over de geschiedenis van ons verenigingsblad. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst heb ik al mijn Coupe & modes doorgenomen en zeker 10 modellen apart gelegd. Anderen hadden zich op dezelfde wijze voorbereid zodat we veel stof tot praten hadden. Het was heel motiverend en minstens zo gezellig.
Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan mijn te showen creatie. Ja, aan de vroege kant, maar de outfit gaat mee op vakantie voor een generale repetitie: een gala in Tallin, Estland. Misschien is er na de vakantie nog tijd voor een andere creatie….

Preview 4

Ik heb nog niet zo heel veel foto’s gemaakt, maar de paar die ik al heb stuur ik jullie bij deze. Dit is het jasje naar Ralph Lauren

Met vriendelijke groet,

Joan Wagemakers-Rikhof

Preview 5

Bladerend door de jaargangen Coupe & Mode zie je de enorme rijkdom aan ideeën en uitvoeringen. Het leukst vind ik dan om zaken te combineren en te kijken wat er gebeurd met de stof.
Zo haal ik nu inspiratie uit jaargang 2011: de broek van het mannenpak Hermes, gecombineerd met de gedrapeerde jurk van Schumacher. Ik wil de ruimvallende broek combineren met het vervormen van de stof door deze op te vouwen. En zo weer een eigen beeld te creëren. Door een onder- en bovenlaag te maken, ontstaat er meer contrast. Wil je meer en ouder werk zien ga dan naar mijn website: hokstevens@theonlyerror.nl. tot in november!

Met vriendelijke groet,

Hok Stevens

Preview 6

Alvast de eerste foto van mijn creatie.

Met vriendelijke groet,

Mihaela Sandrea

Preview 7

Gewoon leuk uit het jaar dat ik op les ging jurkje….

Blijkbaar ben ik milder aan het worden, de discipline en standvastigheid worden soepeler. Jullie hebben het allemaal kunnen lezen in het Blog over de modeshow….. ik doe niet mee…

Maar ja, een-en-een is nog altijd twee….

Ellen alleen de catwalk op en wat ga ik dan in de tussentijd doen….. een beetje erom heb hangen of zo? Niets doen en afwachten behoort nog steeds niet tot mijn sterkste punten…

Dan kom je ook nog een heel, maar dan ook echt, een heel leuk paneelstofje tegen.

Maar ja, dan moet er nog genoeg inspiratie uit de Coupe & Mode te halen zijn. Natuurlijk is dat geen probleem. Uit het jaar dat ik op les ging, dat kan geen toeval zijn. Weg afspraak met jezelf. Je raad het al ik ben met een tweede creatie begonnen…

Inspiratie C&M 96-2. Natuurlijk eerst begonnen met het patroon te tekenen en een proefjurkje gemaakt. De jurk is nog niet helemaal perfect. Na aanpassingen aan het patroon een tweede jurkje gemaakt. Tijdens het maken kwam het besef, dat dit model niet zou werken met de inmiddels gekochte paneelstof. De deelnaden zouden immers de afbeelding, doormidden splijten.

In de C&M 96-4 was de oplossing gauw te vinden. Door plooien in de rok te maken blijft de afbeelding bijna compleet. Tja en dat het, dan een kinderpatroon betreft, ik lig daar niet wakker van…..

Lauretta Boldingh

Preview 8

Video gemaakt door Saskia van IJlst.

Preview 9

Mijn naam is José Vermeulen en ik zit al enige jaren op les bij Ingrid Brouwer. Ik volg de cursus patroontekenen.
De inspiratie voor de modeshow heb ik gehaald uit de jaren ´50 en ´60, de tijd waarin ik ben opgegroeid en mijn moeder en tantes zag, die zelf veel naaiden en modebewust hun kleding kozen.

Mijn creatie komt uit de Coupe & Mode van mei 1965. Het bijzondere vind ik het tijdloze karakter van dit jurkje.
Bij de keuze van de stof heb ik me laten inspireren door de Tweedstof uit die jaren, met name door Chanel gebruikt.