Modeshow 20192019-08-09T16:04:33+00:00

Modeshow 2 november 2019

De aanmelding voor deelname aan de modeshow “Danckaerts 110 jaar – Coupe & Mode door de jaren heen” is gesloten. Wij hebben meer dan 60 inschrijvingen mogen ontvangen en het wordt dan ook aardig druk op de Catwalk.

De modeshow is een onderdeel van de jaarlijkse Technische Dag. De Technische Dag is te bezoeken via een aanmeldingsprocedure die later op deze site wordt aangemaakt. Zowel leden als niet leden kunnen zich straks inschrijven voor de Technische Dag, programma volgt later.

Er is ook een mogelijkheid  om alleen de modeshow te bezoeken en het toegangskaartje is op een later tijdstip via de website te bestellen.

Preview 1

Video gemaakt door Anouk van de Visch.

Preview 2

Hierbij mijn inspiratie en idee voor de wedstrijd.
Ik ga een paar keer per jaar samen met mijn man naar cosplay en fantasy fairs. Hiervoor maak ik de creatie’s het liefst zelf. Dat is ook de reden dat ik een cursus patroontekenen ben gaan volgen. Op cursus hoorde ik van de modeshow dat leek mij een leuke uitdaging om weer iets nieuws te gaan ontwerpen. Je moet je laten inspireren door de Coupe & Mode. Ik heb mijn inspiratie uit de Coup&Mode van 1999 nr 5. Hierin staat een bruidsjurk met een soort vleermuis mouw deze ga ik toe passen in een jurk. De jurk word in de gothic en vampire style een style die mij zeer aanspreekt. Er zit ook een foto bij Van Morticia Adams zij is een mede inspiratie. Het word een combi van de coupe en mode en deze foto
Bijgaand ook wat foto’s omtrend mijn inspiratie en materialen die ik ga gebruiken.
Ik heb er reuze zin in en kijk uit naar de wedstrijd.

Met vriendelijke groet,
Marjolijn Keppel
Zoetermeer

Preview 3

Mijn naam is Anja Hillman en volg al enige tijd opleidingslessen bij Danckaerts. De aanstaande modeshow wordt de derde show waaraan ik meedoe. De eerste keer liepen mijn twee kinderen over de catwalk. De tweede keer, tijdens de La belle epoque show, liep ik in een herenpak, geinspireerd op die periode. 18 van mijn leerlingen (jongeren) liepen tijdens de Pierre Cardin show. En nu ga ik zelf weer lopen. Het thema: Coupe & Mode door de jaren heen, vind ik geweldig!
Voorafgaand aan een brainstorm sessie bij mijn lerares heeft Marga ter Schegget op een inspirerende wijze verteld over de geschiedenis van ons verenigingsblad. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst heb ik al mijn Coupe & modes doorgenomen en zeker 10 modellen apart gelegd. Anderen hadden zich op dezelfde wijze voorbereid zodat we veel stof tot praten hadden. Het was heel motiverend en minstens zo gezellig.
Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan mijn te showen creatie. Ja, aan de vroege kant, maar de outfit gaat mee op vakantie voor een generale repetitie: een gala in Tallin, Estland. Misschien is er na de vakantie nog tijd voor een andere creatie….

Preview 4

Ik heb nog niet zo heel veel foto’s gemaakt, maar de paar die ik al heb stuur ik jullie bij deze. Dit is het jasje naar Ralph Lauren

Met vriendelijke groet,

Joan Wagemakers-Rikhof