Opleidingen

Bij de Danckaerts Modevakscholen zijn diverse opleidingen te volgen. Een speciale vooropleiding is hiervoor niet vereist. Soms, als u weinig of geen ervaring in het vak heeft, is eerst een jaar praktijkles aan te bevelen. De opleidingen kunnen worden afgesloten met een examen in Utrecht. Het is ook mogelijk om deelexamens af te leggen.

Beginners zijn welkom! Zij kunnen beginnen met het maken van eenvoudige patronen en modellen. Ook het gebruiken van de naaimachine en de diverse technieken van het op stof leggen, knippen en in elkaar stikken horen bij de lessen.

De diploma’s bieden verschillende mogelijkheden. Een paar voorbeelden: medewerkster in een modezaak en helpen bij het passen en het passend maken van de kleding. Atelierwerkzaamheden, bijvoorbeeld het maken van de eerste modellen. Het starten van een eigen atelier: er zal immers altijd vraag blijven naar maatkleding!

Aansluiting bij de Coöperatieve Modevakschoolvereniging ‘Danckaerts’ U.A. en het starten van een eigen school na het behalen van alle diploma’s behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u reeds een modevakschool en wilt u zich aansluiten bij Danckaerts, dan is het mogelijk de opleiding in versneld tempo te doen. Informeer voor de mogelijkheden bij een Danckaertsschool bij u in de buurt.

Costumière

De opleiding costumière is de basisopleiding voor eventuele verdere studie. U leert het tekenen en vervaardigen van eenvoudige dames- en meisjesbovenkleding.

Lees meer >

Coupeuse

De opleiding tot coupeuse bestaat uit twee onderdelen:

  • Het praktische gedeelte coupeuse kostuum- en mantelvak
  • Het theoretische gedeelte coupeuse kostuum- en mantelvak

Lees meer >

Coupeuse lingerie

Tijdens deze opleiding leert u onder andere het patroontekenen voor en verwerken van rekbare materialen. U leert de opzet van de lingeriegrondvormen voor dames en speciale naaitechnieken.

Lees meer >

Coupeuse jongens- en herenkleding

Tijdens deze opleiding leert u het tekenen en maken van eenvoudige jongens- en herenbovenkleding.

Lees meer >

Lerares

De opleiding bestaat uit drie gedeeltes:

  • Lerares kostuum- en mantelvak praktisch gedeelte
  • Lerares kostuum- en mantelvak theoretisch gedeelte
  • Lerares lingerie

Lees meer >