Coupe & Mode

Coupe & Mode is het vakblad van Danckaerts dat vijf maal per jaar verschijnt. In Coupe & Mode vindt u naast het nieuws van de vereniging veel informatie over de technische aspecten van het modevak.

De nieuwe mode wordt kritisch bekeken met als uitgangspunt de techniek achter het ontwerp. Proportie onderwerpen worden uitvoerig besproken en natuurlijk komen ook actuele modellen en patronen volgens de Danckaerts patroontekenmethode aan de orde. Dus geen raderbladen in verschillende maten, maar uitwerkingen van modellen naar bekende couturiers. Aan de hand van deze uitwerkingen kunnen de lezers de modellen geheel naar eigen maten tekenen. Verder is er aandacht voor interessante tentoonstellingen, boeken en ontwikkelingen in de modewereld. Kortom een uniek en zeer interessant blad voor iedereen die belangstelling heeft voor het modevak, de technische aspecten ervan en het maken van kleding in het algemeen.

Coupe & Mode komt uit in de volgende maanden: januari, maart, mei, september en november. Een abonnement kost 32,50 euro per jaar en losse nummers 10,75 euro per stuk. Een abonnement in het buitenland (binnen Europa) kost 40,50 euro. Genoemde prijzen zijn inclusief verzending.

Naar webshop

Nog niet bekend met Coupe & Mode?

Indien u na het lezen van het proefnummer besluit een abonnement aan te gaan, ontvangt u 5 euro korting.

Proefnummer bestellen >

Bijlagen

Bij sommige edities van Coupe & Mode zit een bijlage. Deze zijn hieronder te vinden.

Bij het nieuwste nummer 21-3: Onesie voor mannen

Op modegebied valt er het laatste jaar weinig nieuws te beleven. Geen fashion week, gesloten winkels, geen feesten en partijen. Deze beperkingen zorgen er wel voor dat creatievelingen nóg creatiever worden. Goede modeontwerpers moeten mee met de tijd, sterker nog, ze denken vooruit. Zo heeft de ontwerper Moschino zijn collectie op marionetten in miniatuur getoond. In Coupe & Mode 21-1 besteedden we daar aandacht aan. Onlangs stuitten we op weer een grensverleggend idee van 2 ontwerpers die buiten de paden treden.

Bij de Prada Herfst Winter 2021-2022 mannenshow Possible Feelings, ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons, is het basiskledingstuk van deze collectie een ‘body piece’. Milou van Rossum noemt het in het NRC Magazine van maart  “gewoon een onesie”. Maar wel hele bijzondere. Ze noemt het: “Mode op de grens van huiselijkheid en representativiteit, tussen binnen en buiten.”

Mocht het maken van een onesie voor je man of partner je nét iets te ver gaan, dan hebben we in de laatste Coupe & Mode, 21-3, een leuk modelletje voor een baby uitgewerkt naar Bebone.