Privacyverklaring2018-06-05T14:32:05+00:00

Privacyverklaring

Coöperatieve Modevakschoolvereniging “Danckaerts” U.A.
Pieter Claesstraat 7, 1135 HJ Edam
Telefoonnummer: 0299-369851
E-mailadres: secretariaat@danckaerts.nl
KvK-nummer: 09084122

Persoonsgegevens die wij verwerken

Danckaerts Modevakschoolvereniging verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een account op deze website aan te maken, het indienen van een formulier voor examendeelname of lidmaatschap, in correspondentie en telefonisch.

Waarom we gegevens nodig hebben

Danckaerts Modevakschoolvereniging verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst zoals:
    • Aankoop in onze webshop
    • Abonnement
    • Lidmaatschap
    • Leden-bijeenkomsten
    • Deelname aan examens
  • Verzenden van onze nieuwsbrief

Bij het sluiten van een overeenkomst met Danckaerts Modevakschoolvereniging, zoals hierboven benoemd, gaat u ermee akkoord dat uw gegevens worden gebruikt voor het doel waarvoor u deze aan ons verstrekt.

Vermelding van uw gegevens op de website

Gegevens van leden worden, indien gewenst, op de website geplaatst zodat u en/of uw bedrijf kan worden gevonden door andere leden en/of door niet-leden. Voor de vermelding van uw gegevens op de website moet u expliciet akkoord gaan.

Hoe lang wij gegevens bewaren

Danckaerts zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

  • Webshop-klanten: betaalgegevens blijven minstens 7 jaar in de boekhouding staan wegens de belastingwetgeving.
  • Abonnees: bij opzegging van het abonnement worden de gegevens uit het abonneebestand verwijderd. Betaalgegevens blijven minstens 7 jaar in de boekhouding staan wegens de belastingwetgeving.
  • Leden: bij het opzeggen van het lidmaatschap worden de persoonsgegevens nog 7 jaar bewaard. Op verzoek worden de gegevens verwijderd.
  • Deelname aan examen: gegevens worden bewaard tot het verzoek deze gegevens te verwijderen.
  • Verzending nieuwsbrieven: tot op het moment dat u laat weten dat u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.

Delen met anderen

Danckaerts verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

In kaart brengen websitebezoek

Danckaerts Modevakschoolvereniging gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zijn onmisbaar voor een goede werking van onze website of voor het leveren van een door u gevraagde dienst, zoals een automatische log-in of het automatisch invullen van uw gegevens. Functionele cookies zijn ook onmisbaar wanneer u gebruikt maakt van het onthouden van uw winkelwagentje in de webshop, zodat uw producten nog in de winkelwagen staan wanneer u op een later moment de webshop weer bezoekt.

Door middel van Google Analytics worden op onze website algemene bezoekgegevens bijgehouden. Danckaerts Modevakschoolvereniging gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. Hiervoor heeft Danckaerts Modevakschoolvereniging een bewerkersovereenkomst met Google gesloten, waarbij de gegevens versleuteld en anoniem verwerkt worden, wij ‘gegevens delen’ hebben uitgezet en we geen gebruik maken van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Google kan de algemene bezoekgegevens aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Danckaerts Modevakschoolvereniging heeft hier geen invloed op.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar secretariaat@danckaerts.nl. Danckaerts Modevakschoolvereniging zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Beveiliging

Danckaerts Modevakschoolvereniging neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Danckaerts Modevakschoolvereniging maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Iedere inbreuk in verband met persoonsgegevens worden door ons gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, tenzij niet waarschijnlijk is dat deze een risico inhoudt.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Danckaerts Modevakschoolvereniging verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met het secretariaat.

Privacyverklaring downloaden