Ode aan de woensdagavond creatie

Oh oh oh ze is er weer. En ze neemt altijd die verschrikkelijke zus van haar mee. Nu ook weer!!!
Hand in hand, horen ze onverstoorbaar bij elkaar. Nooit van te voren even bellen….. Ze duiken gewoon op, ook al zit je er absoluut niet op te wachten. Nog erger….ze nemen gelijk de boel over.
Als je dan niet oppast staat hun moeder ook nog op de stoep. Nou vergeet het dan maar.
Je kent ze vast wel: Mevrouw Perfect, haar zus Miep Twijfel en hun moeder Onzekerheid en doe ik het wel goed.
Alle drie bemoeien zich volop met ons creatieve project. Maar Ellen en ik hebben de handen ineengeslagen en ze flink de waarheid vertelt. We luisteren naar het advies, maar wij zijn nog steeds zelf de baas….. Wij staan aan het roer… en tja soms komt hulp dan uit onverwachtse (harige) hoek.

September kruist inmiddels ons pad. Nog maar een kleine twee maanden om onze creatie af te maken. Het eerste deel van ons project is bijna klaar…
Alle kneepjes, die we ooit hebben geleerd of die we in een halve schaal jurk hebben verwerkt, hebben we gemaakt. Het zijn inmiddels 124 kneepjes.
Zoals iedere nieuw geborene hebben we de creatie een naam gegeven: “Ode aan de woensdagavond”. Na meer dan 20 jaar naailes wilde we een ode brengen aan wat we allemaal hebben geleerd. Van de juf, de medeleerlingen, de technische dagen en natuurlijk ook onze eigen ‘vallen en opstaan’ leertrajecten.

Tussen de kneepjes door hebben we alle Coupe & Modes doorzocht. Op zoek naar een model waarmee onze kneepjes zo mooi mogelijk naar voren zouden komen. Onze zoektocht heeft ons gebracht naar de covers van 2008-5 en 2011-4.
Na het schetsen van het totaal plaatje kon de stoffen jacht beginnen. In Uden hebben we raak geschoten. Donker blauwe stof en een stuk verduisteringsgordijn. Terwijl de prooi op de achterbank ligt te wachten op de dingen die komen gaan, hebben we ons inwendig nog even laten verwennen door de zon en de
zomerkoninkjes

Op de thuisbasis weer aangekomen zijn de proefmodellen gemaakt, beoordeeld en de bevindingen aangepast. Voorlopig krijgen de naaimachines en overige attributen nog geen rust…. Voordat het geheel ook echt de catwalk op kan, moeten er nog bergen worden verzet.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat…. 2 november kun je het gaan zien in Nieuwegein…kaarten voor de modeshow zijn inmiddels te koop via de website. In onze volgende blog horen jullie alles over hoe het is gegaan….

 

Tot ziens of tot de volgende blog
Ellen en Lauretta