Alle ervaring samen

Het is al weer twee jaar geleden dat ik mijn twintig jarig jubileum op de naailes vierde. Ook Ellen heeft in haar rugzak inmiddels meer dan 20 jaar ervaring. Van de hobbyles naar de Danckaerts opleiding was een kleine stap. Heel veel geleerd en kennis opgedaan. Het fijne van de gecombineerde lessen is, dat er altijd onderwerpen voorbij komen, die even naar de achtergrond waren gezakt. Meeluisteren schudt alle informatie weer wakker en je hoort ook gelijk de nieuwe technieken.  Zo werd bijvoorbeeld 20 jaar geleden de rits gepit en inmiddels gebruiken we een blinde rits… Om enigszins de kennis vast te houden hebben we naast de halve schaal opdrachten ook een kneepjesmap. Alle manieren handig bij elkaar. Een mooi naslagwerk met eigengemaakte voorbeelden.

Hoe mooi is het om al deze kennis en ervaring te laten samenkomen in onze creatie voor de Danckaerts Modeshow. Zo gezegd zo gedaan…
Potloden en linialen maken patronen op papier. Stofscharen, spelden en centimeters zijn in de weer met de gekozen stoffen. De naaimachines ronken van plezier. De eerste echte resultaten maken kennis met de strijkbout. Kortom: we zijn onderweg en nu echt met het creatieve avontuur begonnen. Onderweg flitsen er nog genoeg nieuwe ideeën langs ons heen. We nemen ze mee op de achterbank en wie weet tot waar het eindpunt ons gaat brengen.

In onze hoofden is het eindresultaat fantastisch… Meer over ons creatieve avontuur  in een volgend blog.

Ellen en Lauretta