Op modegebied valt er het laatste jaar weinig nieuws te beleven. Geen fashion week, gesloten winkels, geen feesten en partijen. Deze beperkingen zorgen er wel voor dat creatievelingen nóg creatiever worden. Goede modeontwerpers moeten mee met de tijd, sterker nog, ze denken vooruit. Zo heeft de ontwerper Moschino zijn collectie op marionetten in miniatuur getoond. In Coupe & Mode 21-1 besteedden we daar aandacht aan. Onlangs stuitten we op weer een grensverleggend idee van 2 ontwerpers die buiten de paden treden.

Bij de Prada Herfst Winter 2021-2022 mannenshow Possible Feelings, ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons, is het basiskledingstuk van deze collectie een ‘body piece’. Milou van Rossum noemt het in het NRC Magazine van maart  “gewoon een onesie”. Maar wel hele bijzondere. Ze noemt het: “Mode op de grens van huiselijkheid en representativiteit, tussen binnen en buiten.”

Mocht het maken van een onesie voor je man of partner je nét iets te ver gaan, dan hebben we in de laatste Coupe & Mode, 21-3, een leuk modelletje voor een baby uitgewerkt naar Bebone.

Nog niet bekend met Coupe & Mode?

Meer informatie over ons vakblad boordevol artikelen over de technische aspecten van het modevak vindt u op de Coupe & Mode pagina.