Ingrid Brouwer is sinds 10 juni 2017 onze nieuwe voorzitter. Zij volgde Else van Bakel op die acht jaar voorzitter is geweest.

Welkom bij de eerste blog van Danckaerts Modevakscholen. Met een trots gevoel schrijf ik als voorzitter de eerste blog van onze vereniging. Het ontwikkelen van een nieuwe website met alle moderne items, zoals deze blog, voldoet gelijk aan de wens om de vereniging met z’n tijd mee te laten gaan. Innovatie is ook waar ik de komende tijd aandacht aan wil geven. Hoe kunnen wij nog meer onze vereniging aantrekkelijker maken en krijgen wij meer leden.

De vernieuwde website die voldoet aan de eisen van deze tijd is het eerste. Mooie lay-out, makkelijk leesbaar en het digitaliseren van oude uitgaven van bladen en noem maar op. Dit moeten wij ook verder blijven ontwikkelen en denk dan aan: e-learning, digitale leervormen, patroontekenen met software enz. Misschien is er een mogelijkheid dat de lay-out van deze website als standaard kan worden ingevoerd en die leden dan kunnen gebruiken voor hun eigen website. Zo creëer je voor de buitenwacht wel een zelfde beeld van de vereniging. Heb je ideeën hierover graag een mailbericht naar voorzitter@danckaerts.nl.

Passie voor de zelfmaakmode. Het blij makend gevoel dat men ervaart bij het creatief bezig zijn. Maar hoe kunnen wij nu anderen enthousiasmeren om het modevak te willen gaan leren en om creatief bezig te zijn. Daar wil ik de aankomende periode graag over brainstormen met diversen leden en dan met name de nieuwe leden. Onderzoeken waarom zij zich aangetrokken voelen tot onze vereniging of misschien nog wel meer: wat missen zij binnen onze vereniging.

Ik hoop ook dat wij mensen nieuwsgierig kunnen maken met onze blog en nodig de aankomende blog schrijvers van harte uit om hier telkens aandacht aan te schenken. Bent u als buitenstaander nu nieuwsgierig geworden naar onze vereniging en het vervaardigen van kleding, neem dan contact op met een bestuurslid of met een lerares van onze vereniging bij u in de buurt.

Ingrid Brouwer
Voorzitter