Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Online workshop Haute Couture versieren
zaterdag 13 maart 2021
Van 10.00 – 13.00 live via Teams

Door: Marjolein van der Heide
Deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met de Branchevereniging Mode Ambachten

Inhoud workshop:

In deze workshop maken we een versiering met een feestelijke touche van kralen, pailletten en Swarovski kralen. De versiering kan worden aangebracht op een bestaand kledingstuk of op een stuk stof, denk daarbij aan een patroondeel van een blouse, shirt, of een sjaal, etc.
De workshop start met het overbrengen van het patroon op de stof. Daarna laat Marjolein aan de hand van verschillende technieken zien hoe de kralen en pailletten worden verwerkt in het ontwerp. Je werkt daarbij met een kralennaald, die je ontvangt bij het materiaalpakket.

Je werkt met verschillende soorten Swarovski kralen en Swarovski opnaaistenen. In combinatie met andere kralen en pailletten kan je prachtig 3D effecten bereiken. De glinstering van de kristallen geven de versiering een feestelijke glamour touche!

Het materialenpakket bevat voldoende Swarovski materialen om het basisontwerp 2 keer uit te kunnen voeren. Daarnaast is het aangevuld met diverse kralen en pailletten zodat je na afloop zelf kan experimenteren met de technieken of naar wens het ontwerp verder uitbreiden.

Creëer een prachtige “Haute Couture” versiering met een glinstering en een fonkeling, laat je inspireren door de mogelijkheden!

Benodigdheden:
rijggaren, naainaald, spelden, klein schaartje, gewone schaar, kleermakerskrijt, centimeter, zwart naaigaren, donker blauw naaigaren, naaigaren in de kleur van de stof waar de versiering op komt, kledingstuk of stuk stof, zwarte fineliner of stift
Eventueel een kleine borduurring (dit is niet noodzakelijk).
Goed licht om mee te werken, eventueel leesbril

In de week voor aanvang aan de workshop krijg je een link per mail toegestuurd waarmee je Teams kan openen en de workshop live kan volgen. Zorg dat je voorafgaand aan de workshop Teams hebt geïnstalleerd op je computer. Het materiaalpakket ontvang je ook in de week voor 13 maart.

**Het maximale aantal deelnemers is bereikt en u kunt zich niet meer aanmelden voor deze Technische Dag.**